Anunturi proiecte/Evenimente Anunturi proiecte/Evenimente

Înapoi

Stadiul implementării proiectelor din cadrul Programului RO13- Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european finanțate din Granturi SEE 2009-2014

Punctul National de Contact/Ministerul Fondurilor Europene a analizat împreuna cu reprezentanții Operatorului de Program pentru Programul RO13/Ministerul Culturii stadiul implementării proiectelor finanțate prin acest program. Discuțiile au avut loc în cadrul Comitetului de Cooperare organizat în data de 12.04.2014 în București și a beneficiat de participarea Partenerilor de Program Norvegieni/Arts Council și a Ambasadei Norvegiei la București.

În cadrul programului sunt finanțate 81 de proiecte începând cu anul 2014 și aflate în diverse stadii de implementare.

Deși data limită de finalizare a proiectelor este aprilie 2017, pe mare parte din ele se pot înregistra activități implementate (conform colajului de fotografii anexat). Astfel, până în prezent au fost realizate peste 120 de seminarii culturale în care au fost implicați peste 703 artiști internaționali, peste 322 de filme (documentare sau scurt metraje), peste 21 de reprezentații teatrale și 66 de concerte muzicale, 39 de spectacole de dans și 10 studii de cercetare relevante.

Rezultatele sunt în continuă dezvoltare, indicatorii programului fiind deja realizați, estimându-se ca până la finalizarea programului aceștia să fie mult depășiți.

Site dedicat Programului RO13: http://www.fonduri-diversitate.ro
Operator de Program: RO13 – Ministerul Culturii