Anunturi proiecte/Evenimente Anunturi proiecte/Evenimente

Înapoi

Granturi SEE si Norvegiene pentru Festivalul International de Film Transilvania

 Ministerul Fondurilor Europene a asigurat o parte din finanțarea proiectului NORWAVE din Granturi SEE și Norvegiene prin Fondul Bilateral Național, pentru organizarea Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc in perioada 29 mai – 7 iunie 2015 la Cluj-Napoca.

Proiectul este implementat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană în parteneriat cu Norwegian Film Institute.

NORWAVE promovează dialogul cultural între Norvegia și România, propunând un schimb menit să elimine disparitățile sociale și barierele culturale și prin care industria autohtonă de film ia contact cu un potențial model de succes. În cadrul festivalului vor fi prezentate producții noi, o retrospectivă Bent Hamer, muzică, seminarii și invitați de renume.

Mai multe informații sunt disponibile pe adresele:

www.tiff.ro | facebook: TransilvaniaIFF | twitter: #TIFF2015 | Instagram.com/tiffromania


Context:

Prin Acordul pentru Spaţiul Economic European (SEE), trei dintre ţările AELS - Norvegia, Islanda şi Liechtenstein-, fac parte din piaţa internă europeană şi contribuie la dezvoltarea socială şi economică prin intermediul granturilor SEE şi norvegiene, de care beneficiază 15 state membre din estul, centrul și sudul Uniunii Europene. Norvegia este principalul stat donator, contribuind cu 97% din totalul finanţărilor. Obiectivele majore ale granturilor SEE şi norvegiene sunt reducerea disparităților sociale și economice în Spațiul Economic European, respectiv întărirea relaţiilor bilaterale dintre statele donatoare şi cele beneficiare.

În perioada de finanţare 2004-2009, România a avut alocate granturi cu o valoare de aproximativ 100 milioane de euro pentru proiecte în domenii cheie precum protecţia mediului, producţia sustenabilă, sănătate şi îngrijirea copilului, conservarea patrimoniului cultural şi dezvoltarea societății civile. Un număr de 65 de proiecte specifice şi peste 100 de proiecte dezvoltate de ONG-uri au fost implementate, rata de absorbţie ajungând la 85%.

Pentru mai multe detalii referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi www.norvegia.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro sau www.norwaygrants.ro.