Accesibilitate

Introducere

Direcția Generala Mecanisme si Instrumente Financiare Nerambursabile din cadrul Ministerul Fondurilor Europene, se angajeaza sa-si creeze website-urile sub o forma cât mai accesibila publicului larg, incluzând persoanele cu dizabilitati.

Ne ghidam dupa liniile orientative dezvoltate de Web Accessibility Initiative (WAI) si încercam sa producem site-uri compatibile cu o paleta larga de dispozitive. Va rugam sa ne contactati daca aveti vreo problema în accesarea site-ului nostru.

Trasaturi ale accesibilitatii

Marimea font-ului

Acest website va permite sa modificati marimea font-ului, în asa fel încât sa se potriveasca preferintelor dumneavoastra. Cele mai multe browser-uri va vor permite sa schimbati marimea font-ului; va rugam consultati sectiunea “ajutor” din browser-ul dumneavoastra pentru mai multe detalii.

Taste de acces

Cele mai multe browser-uri permit “sarirea” la anumite link-uri, apasând taste specifice gasite pe website.

Utilizatorii de Windows pot naviga cu ajutorul tastei de acces prin apasarea ALT+”tasta-de-acces”, pe Mac puteti folosi CTRL+”tasta-de-acces”. Utilizatorii de Internet Explorer pot de asemenea avea nevoie sa apese tasta “Enter” pentru a activa un link; va rugam sa verificati în sectiunea “ajutor”. Vizitatorii site-ului ce folosesc browserul Mozilla Firefox pot naviga prin site folosind scurtatura SHIFT+ALT+”tasta-de-acces”.

Puteti utiliza urmatoarele taste de acces:

  • Tasta de acces 1 – Prima pagina
  • Tasta de acces 2 – Despre noi
  • Tasta de acces 3 – Programe
  • Tasta de acces 4 – Parteneriate
  • Tasta de acces 5 – Arhiva 2009-2014
  • Tasta de acces 6 – Sesizari
  • Tasta de acces 7 – Contact
  • Tasta de acces 8 – Accesibilitate
  • Tasta de acces 9 – Cautare
  • Tasta de acces e – Accesare versiune in limba engleza

Instructiuni folosire date de acces

Instructiuni folosire date de acces

Continut Alternativ

Pentru browser-uri cu software de tip “screen reader” sau browser-uri cu software vocal, am atasat text alternativ pentru imagini. Daca descoperiti ca o imagine nu are un text alternativ corespunzator, va rugam sa ne contactati.

 

Dispozitiv Independent

Am încercat sa cream site-ul în totalitate cu dispozitiv independent, ceea ce de obicei înseamna ca nu aveti nevoie de mouse sau alte dispozitive specifice de indicare pentru a naviga continutul.

 

PDF

Daca va confruntati cu vreo problema în citirea documentelor noastre PDF, va recomandam utilizarea programului Adobe’s Conversion.

În cazul in care nu puteti vizualiza sau deschide documentele in format PDF va rugam sa descarcati Adobe Acrobat Reader.