Suceava este unul din cele trei orașe românești selectate în cadrul Misiunii UE “100 orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.
Suceava este unul din cele trei orașe românești selectate în cadrul Misiunii UE “100 orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.
Printre proiectele aflate în plină implementare se află și cele derulate cu ajutorul Institutului de Biologie București al Academiei Române în parteneriat cu Institutul Norvegian pentru Cercetare și Conservarea Naturii (NINA). Cele 2 proiecte derulate de IBB vor restaura 19 zone umede/turbării totalizând o suprafață de 802 ha din județele Suceava, Maramureș, Brasov Sibiu.
Apelul are un buget total de 5.000.000 Euro, iar termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 9 mai 2022, orele 15.00.
Pentru mai multe informații, consultați Ghidul aplicantului aici.
10 contracte de finațare cu o valoare de aproximativ 19 mil de lei (3.8 mil €) au fost semnate în cadrul Programului „Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice şi Ecosisteme”(RO-Mediu).
Ministerul Mediului a lansat apelul „Măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozite municipale temporare” cu un buget de 5 milioane euro.
Finanțare în valoare de 1 mil euro disponibilă pentru elaborarea de planuri/studii/strategii de atenuare și adaptare la schimbările climatice
APEL - “Măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozite municipale temporare” - 5 milioane euro
3.5 milioane euro pentru propuneri de proiecte în cadrul apelului gestionat de Ministerul Mediului - România ”Restaurarea zonelor umede și turbăriilor”