10 contracte semnate în cadrul Programului „Mediu”

Data publicării: Luni, 20 dec 2021

Au fost semnate 10 contracte de finațare în cadrul Programului „Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice şi Ecosisteme”(RO-Mediu).

Proiectele pentru care au fost semnate contractele de finanțare au fost selectate în urma procesului de evaluare aferent Apelului nr. 1 ”Restaurarea zonelor umede și turbăriilor” și Apelului 3 SGS-1 ”Elaborarea planurilor de atenuare şi adaptare în municipalităţi”.
Promotorii proiectelor pentru Domeniul Ecosisteme și Biodiversitate sunt Institutul de Biologie București, Universitatea Babeș- Bolyai Cluj-Napoca și Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Cinegetică și Resurse Montane, Miercurea Ciuc.
Pentru Domeniul Atenuarea Schimbărilor Climatice, promotorii sunt Consiliul Judeţean Prahova, Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Alba – Iulia, Primăria Municipiului Câmpulung, Primăria Municipiului Bistriţa, Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, Primăria Miercurea Ciuc.
 
Rezultatele proiectelor vor conduce la reducerea sau la prevenirea eliberării dioxidului de carbon și a metanului în atmosferă, dar și la o economie integrată a schimbărilor climatice pe aria unităților administrativ teritoriale care au fost selectate.
Valoarea totală a proiectelor este de peste 19 milioane de lei (peste 3,8 mil. Euro).