Cu o istorie documentată încă din 1370, Casa Artelor din Sibiu a fost martoră la numeroase momente semnificative ale orașului, reușind să-și impună amprenta asupra dezvoltării urbane locale începând cu secolul XVI.
Cu o istorie documentată încă din 1370, Casa Artelor din Sibiu a fost martoră la numeroase momente semnificative ale orașului, reușind să-și impună amprenta asupra dezvoltării urbane locale începând cu secolul XVI.
Cu o populație de 390.000 locuitori, Islanda găzduiește un număr de 266 de muzee, publice și private, de artă sau dedicate fenomenelor naturale. Toate aceste muzee spun o poveste aparte, contribuind astfel la creșterea audienției și implicit, a numărului de vizitatori.
La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București s-a derulat un proiect ambițios, care a adus în lumină bogăția culturală a romilor, printr-o colaborare unică cu ANNO Museum din Norvegia. Împreună, cele două muzee au făcut o incursiune în timp și spațiu dedicată acestei minorități.
Astfel, se prelungește termenul limită de depunere a propunerilor de inițiative bilaterale până la 16 septembrie 2024, ora 23:59.
„Nu există cultură pe o planetă inexistentă (There is no culture on a dead planet)” a fost semnalul de alarmă tras de cei peste 100 de participanți din 10 state europene în cadrul evenimentului „Rezultate și sustenabilitate Programe și proiecte culturale - Granturile SEE” desfășurat la Olimp, în perioada 11 – 14 iunie 2024.
În cadrul Programului RO Cultura s-a lansat apelul pentru inițiative bilaterale: Cooperare bilaterală pentru dezvoltarea artei contemporane, finanțat prin granturile SEE 2014-2021, Fondul pentru Relații Bilaterale.
Cooperarea bilaterală dintre artiști din România și cei din Statele Donatoare (Norvegia, Islanda și Liechtenstein) este obiectivul acestui apel pentru anul 2023.
Sunt eligibili și artiști din Ucraina. Dosarul va fi depus de o entitate din România sau din statele donatoare și va include participarea 1 sau a 2 artiști. În cazul enităților care trimit 2 artiști, unul dintre aceștia trebuie să fie obligatoriu din Ucraina.
Apelul a fost deschis în perioada 30 iunie -31 august 2021.
Aceste proiecte vor derula activități culturale despre și împreună cu minoritatea roma
Ultimul apel din domeniul cultură a fost lansat azi!
Un număr de 38 de bunuri culturale sunt restaurate și conservate pentru a putea fi expuse publicului larg.
Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului - UMP, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, anunță lansarea ultimei sesiuni a apelului de finanțare "Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului"