Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu" Iași

Restaurarea și reabilitarea clădirii monument istoric Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași -Investiția realizată va proteja una dintre clădirile emblematice ale orașului, Palatul Fundației „Regele Ferdinand I” pentru a fi pusă și mai mult în valoare prin acțiuni și activități cu profil cultural și turistic. Cei 30 de membri ai echipei de realizare a proiectului și angajați ai Bibliotecii vor contribui la promovarea acestui grandios monument. Vizitatorii sunt așteptați de luni până vineri în vestibulul BCU, la tururi ghidate gratuite - detalii in link pagina proiect.

Detalii suplimentare despre proiect →
Underground Iași

Complexul Muzeal Național Moldova Iași - Underground Iași – Istorii redescoperite oferă o nouă perspectivă asupra istoriei orașului, din lumina săpăturilor arheologice, valorificând rezultatele cercetărilor arheologice, efectuate în zone aflate în aproprierea centrului istoric al orașului Iași. Obiectele sunt expuse la Palatul Culturii din Iași.

Detalii suplimentare despre proiect →
Muzeul Etnografic al Transilvaniei a derulat 2 proiecte

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a derulat 2 proiecte - utilizarea tehnicilor inovative din domeniul realității virtuale pentru explorarea completă a picturii, structurii și tehnicilor de construcție a Bisericii din Cizer, ridicată de Horea (Vasile Ursu Nicola, 1731-1785), situată în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”, secția în aer liber a muzeului - https://bit.ly/3XaYmx9 și documentarea prin tehnicile realității virtuale a icoanelor pe sticlă provenite din Valea Sebeșului - https://bit.ly/3UYwKte

Detalii suplimentare despre proiect →
Un viitor pentru trecut Direcția Culturală de Cultură și Sport Mangalia – Serviciul Muzeal de Arheologie

Un viitor pentru trecut - Direcția Culturală de Cultură și Sport Mangalia – Serviciul Muzeal de Arheologie - au fost clasate 201 bunuri culturale, restaurate 26 de exponate din colecția numismatică, pregătirea unei expoziții cu bunuri culturale clasate și restaurate, scanarea 3D a 20 de exponate, reconstituire 3D a unui templu antic din elemente arhitectonice și dezvoltarea expertizei profesioniștilor muzeului în domeniul clasării sau restaurării bunurilor de patrimoniu. Vizuarlizarea artefacte în 3D se găsește aici: https://bit.ly/3EGMQTj

Detalii suplimentare despre proiect →
Zei si Muritori

Proiectul ZMEA - Muzeul de Istorie al Transilvaniei a realizat conservarea şi restaurarea colecţiei egiptene, punerea ei în valoare prin realizarea unei expoziții moderne, perfecționarea unor muzeografi, restauratori, conservatori prin colaborarea cu specialiști de la Muzeul de Arte Frumoase și Facultatea de Arte Plastice din Budapesta; folosirea unor metode moderne de investigație (fotografii speciale cu filtre UV și în infraroşu, CT și radiografii RX ale mumiilor, scanări 3D ale unor piese), realizarea unui film documentar, dar și a unui catalog de specialitate.

Detalii suplimentare despre proiect →
ARAC Art

ARAC în parteneriat cu ARTAK350 Islanda și Galeria Anca Poteraș într-un nou proiect: ARAC ART & RESIDENCY. Proiect pilot în premieră în România care a implicat direct contribuția publicului în selecția lucrărilor de artă pentru o expoziție de galerie, si încurajarea participării publicului local la evenimente de artă contemporană printr-o serie de proiecte culturale și rezidențe artistice în continuarea programului început de ARAC în 2015. Expozițiile tematice, însoțite de discuții și întâlniri cu personalități din lumea artei și seri de proiecții video și performance sub titlul „Insomnia Nights & Days”. 

Detalii suplimentare despre proiect →
Festivalul Internațional de Film de Animație București – ABIFF

Ediția 2021 a Festivalului Internațional de Film de Animație București – ABIFF - a realizat difuzarea a 400 de scurtmetraje de animație, producții majoritar europene, organizarea de evenimente conexe care au facilitat dialogul şi crearea unor punţi între creatori, regizori, actori, directori de festival, producători, distribuitori, critici şi publicul larg, prin cursuri si masterclassuri, dar mai ales deschiderea, educarea și familiarizarea publicului larg cu acest vast domeniu care este cinematografia şi în special filmul de animație românesc şi european. Și animația creată prin proiect   https://bit.ly/3hL9IYC

Detalii suplimentare despre proiect →
Tinere Talente Fundația Regală Margareta a României

Suținerea de Tinere Talente din sectoare creative și culurale proiect derulat de Fundația Regală Margareta a României în perioada septembrie 2021 – august 2022 a urmărit îmbunătățirea aptitudinilor și dezvoltarea competențelor tinerilor artiști plastici și muzicieni, creșterea accesului la cultură a publicului, dar și accelerarea inițiativelor antreprenoriale creative și culturale.

Detalii suplimentare despre proiect →
ASTRA VR

ASTRA VR - Utilizarea tehnologiei multimedia la Muzeul ASTRA.????Pe 27 octombrie la Ljubljana Muzeul ASTRA a primit distincția BIG SEE Tourism Design Award – la categoria Creative Story and Identity as Experience! 13 obiecte etnografice, restaurate, clasate și expuse într-un nou circuit expozițional (ASTRA VR), 21 de ateliere meșteșugărești și gastronomice, reconstituiri și târguri tematice care au adus la muzeu peste 9000 de vizitatori

Detalii suplimentare despre proiect →
Asociatia Semper Musica

Asociația Semper Musica - When ContempArt helps Social! - 15 creații de artă contemporană dezvoltate cu ocazia proiectului au îmbinat arta contemporană și aspecte ce țin de viața cu HIV în România și Norvegia.

Detalii suplimentare despre proiect →
Gradina Culturala Callatis

Grădina Culturală Callatis - Proiectul a presupus amenajarea Grădinii Muzeului de Arheologie Callatis într-un spațiu de expoziții artistice, evenimente culturale și petrecerea timpului liber gratuit pentru comunitate și vizitatori.

Detalii suplimentare despre proiect →
DIALOG: Caleido

Dialog Caleido a derulat  20 de producții independente de teatru (festivalul de teatru Caleido ediția a IV-a, dans și performance), festivalul de fotografie walk&Shoot Fest, Instalația artistică Greenhouse de Lise Wulff, Turul performativ al fântânilro Olteniei.

Detalii suplimentare despre proiect →
In-Herit

In-Herit - Centrul Național de Informare și Promovare a Patrimoniului Cultural | Proiectul a urmărit dezvoltarea unei structuri permanente prin intermediul căreia să îmbunătățească accesul publicului larg la servicii de informare și educare în domeniul patrimoniului cultural.

Detalii suplimentare despre proiect →
Mirrors of Brancusi

Mirrors of Brancusi - proiect care a surprins esența sculptorului român printr-o serie de instalații și de experiențe bazate pe opera lui Constantin Brâncuși, dar care ne-a și permis să privim în opera lui ca într-o oglindă personală.

Detalii suplimentare despre proiect →
Colecția de imagini Mihai Oroveanu

Imaginea fotografică între trecut și viitor și-a propus să valorifice una dintre cele mai importante arhive fotografice prin digitalizarea, prezervarea și publicarea online a fotografiilor selectate din această arhivă imaginând moduri inovatoare de a angaja și atrage publicul în acest demers.

Detalii suplimentare despre proiect →
TRIUMF AMIRIA - Muzeul Culturii Queer

TRIUMF AMIRIA - Muzeul Culturii Queer și-a propus o serie de evenimente menite a sublinia importanta culturii queer, dar și a incuraja producția culturală nouă prin expoziții, ateliere, tururi ghidate, spectacole de teatru și performance-uri, lecturi publice și evenimente de networking.

Detalii suplimentare despre proiect →
Transylvanian Moviepreneurs

Transylvanian Moviepreneurs - Proiect de educație antreprenorială, destinat tinerilor profesioniști din industriile creative, pornit din dorința de a le promova, pune în conexiune cu specialiști de top, cu accent pe modele de business din mediul antreprenorial.

Detalii suplimentare despre proiect →
Endless Present | Limited Future

6 orașe, 10 școli, peste 124 de participanți, 10 profesori, 5 traineri, 72 de ateliere de bandă desenată și storytelling, 108 lucrări de bandă desenată, 6 expoziții de artă locale, 12 filme de animație, 1 tabără urbană și un număr infinit de zâmbete - Un super proiect intitulat Endless Present | Limited Future.

Detalii suplimentare despre proiect →
Acrobații – 7 zile din viața unor profesori de țară

Acrobații – 7 zile din viața unor profesori de țară|Teatrul evreiesc de Stat București este cea de-a 3-a producție teatrală din cadrul proiectului Perifeeria – Stagiunea de Teatru Politic 2021-2022

Detalii suplimentare despre proiect →
Magic Garden Oradea

Proiectul Magic Garden Oradea a constat în realizarea unei expoziții de instalații artistice și multimedia interactive în incinta spațiului, care au la baza conceptului artistic istoria și legendele locului.

Detalii suplimentare despre proiect →
Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București

Costumele, manuscrisele, dar și una dintre rochiile purtate de Regina Maria au fost restaurate în cadrul proiectului “Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, expoziție deschisă publicului larg.

Detalii suplimentare despre proiect →

Arhiva rezultatelor aferente perioadei 2009-2014 o găsiți aici