Anunturi proiecte/Evenimente Anunturi proiecte/Evenimente

Înapoi

Lansarea proiectului "Valorificarea resurselor de apa geotermala pentru termoficarea Spitalului Clinic de Urgenta Prof. Dr.Agrippa Ionescu, localitatea Balotești, județul Ilfov" finanțat in cadrul Programului RO 06 Energie Regenerabila (RONDINE), derulat prin Granturile SEE 2009-2014

Astăzi, 6 august a.c., a avut loc lansarea proiectului „Valorificarea resurselor de apa geotermala pentru termoficarea Spitalului Clinic de Urgenta Prof.Dr.Agrippa Ionescu, localitatea Balotești, județul Ilfov" in prezenta reprezentanților Ministerului Fondurilor Europene, cei ai Administrației Fondului de Mediu si ai Consiliului Județean Ilfov, dar si in prezenta doamnei Consul Onorific al Islandei.

Proiectul are ca scop valorificarea resurselor de apa geotermala din Perimetrul Balotesti pentru termoficarea Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr.Agrippa Ionescu", amplasat in comuna Balotesti, folosind tehnologia islandeza.

Unul din principalele obiective specifice il reprezintă imbunatatirea condițiilor de trai al celor 300 de angajați ai spitalului si al celor 260 de pacienți tratați in regim de internare care beneficiază de serviciile spitalului „Prof. Dr. Agrippa Ionescu", prin utilizarea apei geotermale ca agent termic si apa calda de consum.

Valoarea totala a proiectului este de 9.732.546 lei, din care valoarea contribuției SEE este de 6.556.533,65 lei (85%), iar contribuția de la bugetul de stat (Fondul pentru Mediu) este de 1.157.035,35 lei (15%). Termenul de finalizare a proiectului este 30.04.2016.