Vineri 31 ianuarie 2020 au fost semnate de către Operatorul de program, Ministerul Culturii, contractele aferente celor 9 proiecte din cadrul apelului "Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate". Apelul a fost dedicat instituțiilor publice de cultură (muzeu, teatru, opera, opereta, filarmonica, biblioteca, arhiva, centru cultural etc.) care dețin bunuri culturale ce pot fi conservate/restaurate, clasate și expuse. Lista proiectelor contractate.

Iar ca urmare a finalizării procesului de evaluare, astazi 05 februarie 2020 s-a publicat lista proiectelor selectate pentru finanțare în cadrul apelului "Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului". Lista proiectelor selectate

"Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului" va continua și anul acesta cu un nou apel prin Programul RO-Cultura.

 

 

CHE Cavnic - Increasing Capacity of Small hydro-power plant

Rezultatele proiectului "CHE Cavnic - Increasing Capacity of Small hydro-power plant" au fost creșterea capacității maxime de producere a energiei electrice cu 0,9 Mwh, de la 1,9 Mwh la 2,8 Mwh; retehnologizarea instalațiilor de producere a energiei hidroelectrice a beneficiarului și crearea a două noi locuri de muncă în cadrul micro hidrocentralei

Detalii suplimentare despre proiect →
Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu" Iași

Restaurarea și reabilitarea clădirii monument istoric Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași -Investiția realizată va proteja una dintre clădirile emblematice ale orașului, Palatul Fundației „Regele Ferdinand I” pentru a fi pusă și mai mult în valoare prin acțiuni și activități cu profil cultural și turistic. Cei 30 de membri ai echipei de realizare a proiectului și angajați ai Bibliotecii vor contribui la promovarea acestui grandios monument. Vizitatorii sunt așteptați de luni până vineri în vestibulul BCU, la tururi ghidate gratuite - detalii in link pagina proiect.

Detalii suplimentare despre proiect →
Correctional ANP

CORRECTIONAL – Administrația Națională a Penitenciarelor

Va înființa 4 complexe corecționale pilot (formate dintr-un centru pilot de detenție și un centru pilot multifuncțional pentru activități derulate în parteneriat penitenciar – probațiune – comunitate) – Baia Mare, Târgu Mureș, Botoșani, Vaslui;
Va dezvolta capacitatea resurselor umane din serviciile corecționale (penitenciare și probațiune) și va moderniza infrastructura la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg. Ocna;
Va consolida comunicarea între serviciile corecționale (penitenciar și probațiune);
Va crea instrumente de intervenție specifice pentru sistemul de probațiune și să îmbunătățim condițiile de lucru în cadrul acestuia.

Detalii suplimentare despre proiect →
Secure ANP

SECURE – Administrația Națională a Penitenciarelor

Îmbunătățirea serviciilor și modernizarea infrastructurii din cadrul Penitenciarului Mărgineni:

pregătire 52 de cadre din sectorul reintegrare socială și din domeniul medical;

150 deținuți, dintre care 50 etnici roma și alte categorii supuse excluziunii sociale, participanți la cursuri de pregătire profesională;

52 locuri noi de detenție create;

1 pavilion multidisciplinar nou construit, care inlcude 1 cabinet medical, spații pentru creșterea responsabilității și a autonomiei deținuților și pentru derularea activităților și programelor de reintegrare socială, respectiv a cursurilor școlare și a cursurilor de pregătire profesională;

1 studio radio – TV funcțional în cadrul pavilionului multifunctional, o sală de sport echipată și 1 teren de sport;

4 solarii dotate, inclusiv cu echipamente și materiale necesare;

1 atelier de tâmplărie creat și dotat, ateliere de frizerie funcționale, 1 club pentru activități de reintegrare socială creat;

1 ambulanță achiziționată pentru asistența medicală de urgență;

4 săli de clasă create și dotate (din care un atelier de lăcătușerie și un laborator IT).

Detalii suplimentare despre proiect →
4NORM-ality ANP

4NORM-ality – Administrația Națională a Penitenciarelor

Dezvoltarea și implementarea unui program de responsabilizare a deținuților adresat celor de etnie romă, precum și a altor categorii de deținuți cu risc de excluziune și instruirea polițiștilor de penitenciare în aplicarea acestuia în vederea îmbunătățirii procesului educațional;

Înființarea unei structuri de studii, analiză și cercetare în cadrul sistemului penitenciar românesc și dezvoltarea unei structuri similare la nivelul Direcției Naționale de Probațiune.

240 de noi locuri de cazare construite în secțiile exterioare de la Ișalnița (Penitenciarul Craiova), Moara Nouă (Penitenciarul Ploiești) și Valu lui Traian (Penitenciarul Constanța-Poarta Albă) cu scopul de a îmbunătăți condițiile de detenție adresat celor de etnie romă, precum și a altor categorii de deținuți cu risc de excluziune implicați în programul de responsabilizare în conformitate cu standardele Consiliului Europei.

Detalii suplimentare despre proiect →
CHILD ANP

 

CHILD - Incluziunea copiilor prin învățare și dezvoltare -  Administrația Națională a Penitenciarelor

Rezultate așteptate ale proiectului sunt:

renovarea și dotarea unei locuințe (pusă la dispoziție de Orașul Târgu Ocna) destinate vizitelor membrilor familiei cu minorii și tinerii internați la Centrul Educativ Târgu Ocna;

dezvoltarea și implementarea unui program de consiliere pentru familii, activități și programe pentru reintegrarea socială a minorilor și tinerilor, și a unui serviciu integrat pentru protejarea sănătății mintale a minorilor și tinerilor internați în centre educative.

îmbunătățirea condițiilor de viață și învățare pentru minorii și tinerii din Centrul Educativ Târgu Ocna;

instruirea personalului care lucrează cu persoanele sancționate cu o măsură educațională.

 

Detalii suplimentare despre proiect →
Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Combaterea criminalităţii şi a corupţiei

Proiectul are două componente: una de formare profesională pentru procurori, ofiţeri de poliţie judiciară şi specialişti, şi cealaltă de achiziţie de echipamente pentru unităţile de parchet, echipamente ce vor contribui la desfăşurarea eficientă a activităţii de urmărire penală.

Un număr de peste 600 de procurori, specialişti şi ofiţeri de poliţie judiciară vor beneficia de formare profesională în cadrul a 40 de seminarii, iar 15 specialişti vor beneficia de un curs de master la University College of Dublin – Şcoala de Investigaţii Criminalistice Informatice.

De asemenea, vor fi organizate şi două vizite de studiu în Norvegia, la sediul Riksadvokaten.

Detalii suplimentare despre proiect →
Expo Mob, Slobozia

Compania Expo Mob, jud.Ialomita, împreună cu partenerul norvegian Noveltex, a implementat cu succes un proiect care urmărește extinderea capacității companiei de a produce mobilă într-un mod mai eficient, prin achiziționarea de echipamente de ultimă generație, care reduc semnificativ deșeurile din lemn, poluarea și consumul de energie https://rb.gy/z2yf8b .

Detalii suplimentare despre proiect →
CSM predef justitie

CSM - Formarea personalului din sistemul judiciar și consolidarea capacității instituționale

Se vor organiza peste 130 de activități de formare profesională, în domenii precum achiziții publice, reguli procedurale aplicabile litigiilor administrative, procedura fiscală - executarea silită fiscală, formarea practică a personalului auxiliar, jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cooperare judiciară în materie civilă și penală, tehnici de audiere a minorilor și îmbunătățirea accesului la justiţie pentru grupurile vulnerabile, cu accent pe populația romă.

Detalii suplimentare despre proiect →
SIS SA, Bucuresti

Societatea de Inginerie Sisteme SIS S.A. București - Smart MicroGrid Controller  -  Proiectul a dezvoltat un controller inteligent pentru microgriduri, cu funcții integrate de control și operare în siguranță. Acest proiect vine să sprijine producătorii de energie să folosească mai eficient investițiile lor.

Detalii suplimentare despre proiect →
Rottaprint SRL, Cluj

Sunimprof Rottaprint SRL, jud.Cluj - scopul proiectului a fost creșterea competitivității companiei și reducerea impactului asupra mediului a produselor realizate în prezent de companie, cât și introducerea în producție de noi tipuri de etichete inovative, prin intermediul unor tehnologii eficiente și “mai ecologice”.

Detalii suplimentare despre proiect →
Cluj panouri cladiri municipale

Primăria Municipiul Cluj-Napoca - 800 de panouri fotovoltice pe clădirile administrative din oraș,  la Colegiul Național Pedagogic Gheorghe Lazăr, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic Alexandru Borza, Baza Sportivă Gheorgheni, Hala Agroalimentară Grigorescu, Hala Agroalimentară IRA și Universitatea Tehnică. 

Detalii suplimentare despre proiect →
Whizzer

Business information Systems (Allevo)  SRL, București în parteneriat cu Bakken & Bæck AS au implementat proiectul Whizzer prin care a fost dezvoltată o aplicație software distribuită în regim open source, construită pentru IMM-uri în scopul de a le facilita accesul la operațiuni financiare. Grupul țintă este alcatuit din IMM-uri și bănci din România și alte tări europene.

Detalii suplimentare despre proiect →
Azomures energy

Instalare variatoare de viteză pe cinci motoare cu consum mare de energie în cadrul unităților de producție a îngrășămintelor chimice la Azomures S.A. a dus la reducerea consumului de energie (la 6.975 MWh pe an), a costurilor operaționale cu energia (economie anuala de 578.925 euro), a emisiile de CO2 (2.134 tone/an) și a sporit securitatea aprovizionării.

Detalii suplimentare despre proiect →
Greiner Packaging S.R.L, Sibiu

Greiner Packaging S.R.L, jud.Sibiu - reducerea impactului asupra mediului prin consum mai mic de energie, implementarea a noi tipuri de ambalaje ecologice și îmbunătățirea calității produselor prin inovare și tehnologie verde.

Detalii suplimentare despre proiect →
Ramira SA, jud.Maramures

Ramira SA, jud. Maramureș -  extinderea liniei de producție prin achiziționarea de mașini și echipamente de ultimă generație, reducând astfel cu 10% consumul anual de electricitate 

Detalii suplimentare despre proiect →
Flexomatei SRL, jud.Vrancea

FlexoMatei SRL, producător de ambalaje din jud. Vrancea prin noua instalație de producere a amablajelor ecologice de hârtie, firma a reușit să-și crească competitivitatea și să obțină performanțe superioare a producției de ambalaje de hârtie - https://bit.ly/3TLGK8j

Detalii suplimentare despre proiect →
Compa SA, jud.Sibiu

Compa SA, jud. SIbiu -  implementarea unei noi tehnologii verzi si inovatoare in industria auto, care va permite productia unor noi componente, cu impact redus asupra mediului. Rezultatul proiectului este implementarea unui proces mai verde si integrat conform procesului Industry 4.0, bazat pe achizitia unor echipamente noi si complexe cu un impact mai mic asupra mediului.

Detalii suplimentare despre proiect →
Izotec Group, Jud.Neamt

Extinderea capacității de producție a Izotec Group Neamț pentru ferestre și uși ecologice și inovatoare - scopul proiectului este introducerea unei tehnologii/proces/soluție inovative (noi pentru Izotec Group S.R.L.) si scăderea emisiilor de CO2 din cadrul procesului de productie a ușilor si ferestrelor ecologice.

Detalii suplimentare despre proiect →
Radicstar parc foto

SC Radicstar SA, jud Argeș - finalizare construcție parc fotovoltaic  asiguarea energiei din surse de energie regenerabilă și reducerea amprentei de carbon.

Detalii suplimentare despre proiect →
Compa SA, jud.Sibiu

Compa SA, jud.Sibiu - a implementat un sistem fotovoltaic, cu impact redus asupra mediului, cu o capacitate de 0,99 MWh. Proiecul este primul pas al Compa spre o amprentă de carbon neutră.

Detalii suplimentare despre proiect →

Arhiva rezultatelor aferente perioadei 2009-2014 o găsiți aici