A fost selectat operatorul de fond pentru programul „Societatea civilă” finanțat prin Mecanismul financiar SEE 2014-2021

Data publicării: Vineri, 27 apr 2018

Oficiul Mecanismului Financiar a selectat, în urma unei proceduri de licitație deschisă, operatorul de fond pentru programul „Societatea civilă" finanțat prin Mecanismul financiar SEE 2014-2021.

Noul operator de fond este Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile ca lider al consorțiului format din Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi și Fundația PACT și Frivillighet Norvegia.

Programul are un buget de 46,000,000 Euro și va fi gestionat direct de către Oficiul Mecanismului Financiar, în calitate de Operator de Program, conform Memorandumului de Înțelegere aferent Mecanismului Financiar SEE 2014-2021, semnat între statele donatoare și România.

În perioada imediat următoare, FMO și operatorul de fond selectat vor demara procesul de programare, care va include și consultări cu reprezentanți ai societății civile și alte entități relevante în domeniu, din România.