Țara Zimbrului

Proiectul „Conservarea biodiversitatii, ecoturism si educatie ecologica în Ținutul Zimbrului” a fost finanțat în cadrul Programului RO09 - „Fondul pentru ONG”

Scopul „Conservarea biodiversitatii, ecoturism si educatie ecologica în Ținutul Zimbrului”  a fost acela de a sustine dezvoltarea durabilă și de a consolida dezvoltarea societății civile în micro regiunea ”Țara Zimbrului”, prin participare publică și prin valorizarea programului de reintroducere a zimbrilor în natura. Activitîțile legate de îmbunătățirea statutului de conservare a speciei de zimbru au făcut trimitere directă la protecția mediului. Principalele rezultate asociate acestor activități au fost: 2 zimbri puși în libertate cu colare GPS, 2 traininguri privind utilizarea colarelor GPS și stabilirea măsurilor de management pentru aria specială de conservare. Cele 2 sesiuni de instruire au fost realizate de către partenerul norvegian, Norwegian Institute for Nature Research. Activitățile asociate ecoturismului în ”Ținutul Zimbrului” și educației ecologice și-au adus contribuția la componentele economice și sociale din conceptul de dezvoltare durabilă.

Proiectul intitulat „Conservarea biodiversitatii, ecoturism si educatie ecologica în Ținutul Zimbrului” a fost finanțat în cadrul Programului RO09 - „Fondul pentru ONG” aferent Granturilor SEE & Norvegiene 2009-2014.

Zimbrul din fața mea e masiv și amenințător, dar se mișcă cu o lentoare aproape grațioasă, apucă iarba ruginie cu vârful buzelor, o mestecă încet și ne privește cu atenție. E un mascul de aproape o tonă și blana lui gri-maronie, lucioasă, pare moale și catifelată. Cele două femele stau la distanță și ne privesc suspicioase